Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fostul boxer american Floyd Mayweather va plăti funeraliile lui George Floyd

Tuesday, 02 June 2020, 10:13 Sursă: realitatea.net

 

Boxerul "probabil se va supăra pe mine pentru că am spus acest lucru, însă da, el va plăti cu adevărat pentru funeralii", a declarat Leonard Ellerbe, preşedintele societăţii Mayweather, pentru postul de televiziune ESPN, citat de Agepres.

Acesta a adăugat că fostul campion mondial la cinci categorii diferite de greutate a contactat familia lui George Floyd prin intermediul unui prieten comun şi că aceasta a accepta oferta sa.

Unul dintre avocaţii familiei a spus că înmormântarea va avea loc pe 9 iunie, la Houston, oraşul în care a crescut Floyd. Înainte de aceasta, două ceremonii vor avea loc joi în Minneapolis şi sâmbătă în Carolina de Nord, unde s-a născut.

George Floyd, în vârstă de 46 ani, a murit după ce Derek Chauvin, un ofiţer de poliţie alb, l-a apăsat cu genunchiul pe gât 8 minute și 46 de secunde. Ofiţerul de poliție, în vârstă de 44 ani, a fost concediat a doua zi după tragicul incident și a fost a fost arestat vineri şi acuzat de omor.

Drama a scos în stradă zeci de mii de oameni în Statele Unite, de New York la Los Angeles şi de la Philadelphia la Seattle. Aceştia au demonstrat în ultima săptămână împotriva brutalităţii poliţieneşti, a rasismului şi a integrităţii sociale.

Manifestările au degenerat  în revolte şi acte de violenţă, ceea ce a determinat autorităţile din mai multe oraşe să mobilizeze Garda Naţională şi să impună starea de asediu.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN