Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fiica lui El Chapo, baronul mexican al drogurilor, a dezvăluit ce a făcut acesta când a evadat

Saturday, 05 March 2016, 10:25 Sursă: REALITATEA.NET

Șeful cartelului Sinaloa îi oferise fiicei sale o casă în California și "la puțin timp după aceea a venit să vadă locuința, a venit de două ori', a afirmat Rosa Isela Guzman Ortiz într-un interviu publicat vineri de cotidianul britanic, fără să precizeze data exactă a acestor vizite și nici cum cel mai căutat criminal în Mexic a putut trece frontiera. "L-am întrebat același lucru (cum a putut intra în SUA), credeți-mă !', a glumit fiica lui 'El Chapo'. Beneficiind de complicități interne, acesta a evadat în luna iulie a anului trecut dintr-o închisoare mexicană printr-un tunel săpat pe sub dușul celulei sale, fiind prins după cinci luni.

De la întoarcerea sa după gratii la începutul lunii ianuarie, autoritățile au luat măsuri excepționale pentru a evita o nouă evadare din partea acestuia, înaintea unei posibile extrădări către SUA. 'Evadarea tatălui meu a fost rezultatul unui acord', a mai afirmat fiica lui pentru The Guardian, asigurând că Guzman a finanțat campaniile unor importanți politicieni, iar aceștia — în schimb — l-au protejat.

'Tot ce știu este că tatăl meu i-a spus avocatului său să dea mai multe cecuri pentru campanii și a cerut, în schimb, să fie respectat', a adăugat ea, precizând că familia nu a decis încă dacă va face publice sau nu aceste cecuri și numele beneficiarilor lor. Joaquin 'Chapo' Guzman, deținut într-un penitenciar de înaltă securitate apropiat de Mexico, a cerut în această săptămână avocaților săi să accelereze extrădarea lui spre SUA din cauza maltratărilor cărora le-ar fi fost victimă.Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN