Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO: Ce a păţit femeia care s-a urcat pe Statuia Libertăţii chiar de Ziua Independenţei

Thursday, 05 July 2018, 10:22 Sursă: REALITATEA.NET

În urma incidentului produs miercuri, chiar de Ziua Independenţei Statelor Unite, autorităţile au evacuat turiştii de pe Insula Libertăţii, unde se află celebrul monument.

Potrivit presei americane, protestatara, identificată drept Therese Patricia Okoumou, este o imigrantă în vârstă de 44 de ani din Republica Democrată Congo.

Alte câteva persoane au fost reţinute în cursul zilei după un protest neautorizat.

Activişti ai mişcării Rise and Resist au manifestat miercuri la baza Statuii Libertăţii, cerând desfiinţarea agenţiei guvernamentale americane care se ocupă cu identificarea şi deportarea imigranţilor ilegali.

Iniţial, membrii mişcării au negat că ar avea vreo legătură cu Therese Patricia Okoumou, însă au admis că aceasta a participat la protestul lor, însă nu ştiau că voia să escaladeze monumentul.

Administraţia de la Washington este criticată dur pentru că a separat copiii imigranţilor de părinţi la frontiera cu Mexicul. Autorităţile americane au început să îi aresteze preventiv pe imigranţii care intră ilegal în Statele Unite, iar copiii acestora sunt transferaţi în centre speciale.

În ultimele săptămâni, peste 2.000 de copii au fost despărţiţi de părinţii imigranţi deoarece autorităţile au intensificat procedurile de inculpare a imigranţilor intraţi ilegal în SUA, scrie Mediafax.

În urma criticilor, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat săptămâna trecută o ordonanţă executivă prin care se va evita separarea copiilor de părinţii imigranţi.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN