Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Experți ruși merg în Turcia pentru a ancheta asasinarea ambasadorului

Tuesday, 20 December 2016, 09:23 Sursă: REALITATEA.NET

'S-a ajuns la un acord potrivit căruia ancheta va fi comună', a declarat șeful diplomației ruse la postul de televiziune Rossia-24, adăugând că 'important este să se afle cine se află în spatele acestei crime'.

Lavrov a mai apreciat că obiectivul organizatorilor asasinării ambasadorului rus a fost 'să submineze procesul de normalizare a relațiilor dintre Rusia și Turcia cu scopul de a împiedica lupta eficientă împotriva terorismului în Siria'.

Șeful diplomației ruse și-a exprimat convingerea că la reuniunea de marți de la Moscova, cu omologii săi turc, Mevlut Cavusoglu, și iranian, Mohamad Yavad Zarif, vor fi adoptate măsuri care 'vor face imposibilă fructificarea planurilor celor care au organizat și comis această crimă'.

La rândul său, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat luni seară că 'răspunsul la asasinarea ambasadorului rus în Turcia va fi consolidarea luptei împotriva terorismului'.
Ambasadorul Karlov a fost împușcat de un polițist turc în vârstă de 22 de ani în timpul inaugurării unei expoziții foto și a murit la scurt timp după aceea la un spital din Ankara. Asasinul înaltului diplomat rus a fost împușcat de forțele de securitate turce.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN