Erdogan sfidează SUA. Turcia are planuri mari cu Rusia

Monday, 15 July 2019, 23:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

După ce a sfidat amenințările venite din partea SUA, președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia și Rusia vor asambla împreună sisteme de rachete S-400.

Turcia intenţionează să producă în comun cu Rusia rachete S-400, a declarat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, după ce ţara sa a recepţionat săptămâna trecută primele componente pentru aceste sisteme antiaeriene cumpărate din Rusia.

Vorbind la o acţiune de marcare a trei ani de la puciul eşuat împotriva sa, Erdogan a precizat că livrările de rachete S-400 contractate pentru armata turcă se vor derula până în luna aprilie 2020. ″Obiectivul nostru acum este producţia în comun cu Rusia. O vom face″⁣, a mai spus preşedintele turc.

El afirmase anterior că nu crede că Washingtonul va impune sancţiuni Ankarei din cauza achiziţiei de rachete ruseşti, întrucât SUA şi Turcia sunt ″aliaţi strategici″⁣.

Statele Unite au ameninţat cu astfel de sancţiuni, evocând concret eliminarea Turciei din programul avionului invizibil F-35. Washingtonul susţine că, dacă acest avion ajunge în dotarea armatei turce, operatorii ruşi care îi vor instrui pe militarii turci să folosească rachetele S-400 ar putea afla secrete tehnologice ale acestui avion.

 

Potrivit Ministerului turc al Apărării, luni a aterizat la o bază militară de lângă Ankara al nouălea avion care a adus în Turcia componente pentru sistemele S-400.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri