Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SUA se tem că programul Visa Waiver deschide frontierele pentru combatanţii Statului Islamic

Monday, 29 September 2014, 14:10 Sursă: REALITATEA.NET

Pe de altă parte, belgianul Gilles de Kerchove, oficialul european însărcinat cu coordonarea la nivelul UE al măsurilor de contra-terorism, declara, vineri, într-un interviu separat, că directorii celor mai importanţi provideri de social media, printre care Twitter, Facebook şi Google, vor participa la reuniunea, din Luxemburg, pentru a afla şi, eventual, îmbunătăţi planul european de contracarare a propagandei ISIS, derulată pe Internet, potrivit publicației Capital.

“Am dori ca aceste companii să dezvolte propria variantă de răspuns la această ameninţare. Vom purta discuţii importante cu marii jucători social media”, a declarat De Kerchove.

”Americanii sunt îngrijorați de faptul că europenii beneficiază de programul Visa Waiver şi analizează cu seriozitate această potenţială vulnerabilitate”

De asemenea, oficialul belgian estimează că numărul cetăţenilor europeni, care luptă în Siria, alături de armatele Statului Islamic, se ridică la 3.000 și a afirmat că ”americanii sunt foarte preocupaţi de faptul că europenii beneficiază de programul visa waiver şi analizează cu seriozitate această potenţială vulnerabilitate”.

“Nu avem o statistică foarte precisă. Dar ştim că fluxul de europeni către Siria şi Irak continuă”, a mai spus Gilles de Kerchove.

Înalţi oficiali ai comunităţii de informaţii a SUA au participat, la reuniunile europene, pe tema Statului Islamic, îngrijoraţi că terorişti europeni în slujba acestei mişcări s-ar putea infiltra cu uşurinţă peste Ocean.

Mai multe pe Capital.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN