Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Două nave militare românești participă la misiuni internaționale

Monday, 19 October 2015, 15:24 Sursă: REALITATEA.NET

Echipajele Corvetei Contraamiral Horia Macellariu (265) și Dragorului Maritim Sublocotenent Alexandru Axente (DM-30) participă, în perioada 21-28 octombrie, la exerciții multinaționale, MARSEC și NUSRET organizate concomitent de Forțele Navale ale Turciei în mai multe raioane maritime din bazinul Mediteranei și în Marea Marmara, potrivit purtătorului de cuvânt al Statului Major al Forțelor Navale Române, lt. col Corneliu Pavel, citat de Agerpres

Unul dintre exerciții, MARSEC 15, coordonat de Centrul de Excelență în Domeniul Securității Maritime al Forțelor Navale din Turcia, urmărește antrenarea marinarilor într-o aplicație ce are ca scenariu o strategie de răspunde în situația tensionată din Orientul Mijlociu, în care s-a accelerat fenomenul de migrație clandestină.

Marinarii vor executa misiuni specifice de luptă împotriva imigrației clandestine și a traficului ilegal pe mare, precum și exerciții de evacuare medicală.

Alte ambarcațiuni militare participante sunt din Turcia, Qatar și S.U.A., precum și nave și ambarcațiuni civile care aparțin unor structuri de stat din Turcia, se arată într-un comunicat de presă al Statului Major al Forțelor Navale Române.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN