Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Donald Trump face un anunţ şocant despre un război împotriva Iranului

Wednesday, 26 June 2019, 18:10 Sursă: REALITATEA.NET

Orice război între SUA şi Iran ar fi unul rapid, a spus Donald Trump, reiterându-şi cu toate acestea dorinţa de a evita o confruntare militară cu Iranul.

Întrebat cu privire la un eventual conflict între SUA şi Iran, Donald Trump a răspuns: "Sper că nu. Dar, dacă s-ar întâmpla ceva, suntem într-o poziţie foarte avantajoasă. Pot spune că nu ar fi nevoie de mult timp'. 'Nu vorbesc despre o operaţiune la sol, nu spun că vom trimite un milion de soldaţi. Spun doar că, dacă s-ar întâmplă ceva, nu va dura mult timp", a insistat el, conform Agerpres.

"Am fost foarte bun cu ei", a mai spus Trump, amintind că a renunţat anterior la executarea unor lovituri aeriene asupra Iranului, deşi forţele armate iraniene au doborât o dronă americană.

Teheranul părea să încerce să calmeze situaţia miercuri pe fondul tensiunilor exacerbate în Golf, după o primă reacţie foarte fermă la anunţul sancţiunilor americane cu caracter eminamente politic.

Donald Trump, care acuză Teheranul că încearcă să obţină arma atomică şi îi atribuie responsabilitatea pentru o serie de probleme în Orientul Mijlociu, şi-a angajat ţara într-o campanie de 'presiune maximă' la adresa Iranului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN