Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Donald Trump șochează o lume întreagă comparându-se cu Mesia: ”Eu sunt alesul!”

Thursday, 22 August 2019, 10:00 Sursă: REALITATEA.NET

Seria de declarații care au șocat opinia publică din SUA, Israel și din toate colțurile lumii a început cu un atac la adresa evreilor americani care nu îl votează.

Trump i-a catalogat pe aceștia drept needucați sau neloiali. ”Neloialitatea” evreilor față de autoritățile statului în care trăiesc a fost de-alungul timpului o teză antisemită clasică, așa că declarația a fost taxată rapid de opinia publică, inclusiv de voci din Israel.

Dar președintele nu a rămas dator. Citând laudele pe care i le-a adus un personaj bizar, Wayne Allyn Root, cunoscut ca un autor de teorii ale conspirației, Trump a scris pe Twitter că este cel mai bun președinte pentru poporul evreu și pentru Israel.

”Evreii din Israel îl iubesc ca pe Regele Israelului. Îl iubesc ca pe a doua venire a lui Hristos”, a scris Trump, vorbind evident despre el.

Și referirile la Mesia nu s-au oprit. Într-o conferință de presă ulterioară, președintele a anunțat cu emfază că el este ”cel ales” și că va duce mai departe războiul comercial cu China, pe care SUA îl câștigă.

În treacăt fie spus, ceva mai devreme, Trump o catalogase pe șefa guvernului danez drept ”neplăcută”, un apelativ folosit frecvent de liderul SUA pentru femei. Motivul? Aceasta a avut îndrăzneala să îl respingă propunerea de a cumpăra Groenlanda, un teritoriu danez semi-autonom.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN