Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Donald Trump: Mogulul care vrea să fie președinte

Wednesday, 04 May 2016, 09:57 Sursă: REALITATEA.NET

Donald Trump, cel mai colorat miliardar american, a devenit în mod neașteptat principalul candidat al republicanilor în cursa către Casa Albă. Și asta în ciuda faptului că partidul, sau mai bine zis oamenii care conduc Partidul republican, nu vor să aibă de-a face cu el. Cine este însă Trump?

Fiul mogulului imobiliar Fred Trump, Donald s-a născut la New York și a muncit în compania tatălui său pe care în cele din urmă a preluat-o și a extins-o atât în țară cât și peste hotare.

"Turnurile Trump", clădiri de birouri sau rezidențiale se găsesc acum atât în New York cât și Mumbai, Istanbul sau Filipine.

Trump și-a extins imperiul și în zona de divertisment și a deținut timp de mulți ani concursurile Miss Universe, Miss USA și Miss Teen USA, în vreme ce timp de 14 sezoane a prezentat celebra emisiu nea The Apprentice.

Forbes îi estimează averea la 4,5 miliarde de dolari, dar Trump spune că valorează de fapt 10 miliarde.

De la stânga la dreapta

Trump a fost un susținător al Partidului Democrat și a făcut și donații pentru candidați ai acestui partid, dar în ultimii ani a început să susțină cauza republicană.

Și-a exprimat în mai multe rânduri dorința de a intra în politică și în 2000 a și intrat în cursa electorală pentru Casa Albă, drept candidat al Partidului Reformei.

Și-a anunțat candidatura în iunie 2015, sub sloganul "Să facem America măreață din nou" și a început să cultive un discurs al urii la adresa imigranților să să își jignească adversarii.

Ce susține Donald Trump

Probabil cel mai populist candidat din cursa electorală americană, Trump și-a schimbat în timpul vieții opiniile și alianțele politice. În cursul campaniei electorale, el s-a poziționat la dreapta spectrului politic.

Donald Trump crede că cheltuielile guvernamentale trebuie reduse pentru a stopa creșterea deficitului.

La capitolul taxe, el susține o reformare a sistemului, care ar duce la o reducere a impozitului pe venit pentru cei mai mulți americani.

Trump vrea desființarea Obamacare, planul actualului președinte, care a extins asigurările medicale pentru zeci de milioane de americani.

Trump și politica urii

La capitolul imigrație, Trump s-a exprimat cel mai dur. A anunțat că susține deportarea tuturor migranților fără documente și în general că este împotriva legalizării situației migranților aflați în SUA.

A promis ridicarea unui zid la frontiera cu Mexicul și a subliniat că se opune primirii refugiaților în SUA, ba mai mult, că susține interzicerea accesului musulmanilor în țară, măcar temporar. Toate acestea deși, în treacăt fie spus, bunicul său s-a născut în Germania și a emigrat în SUA.

În politica externă, Trump a criticat actuala abordare a administrației Obama în relație cu Iranul. 

El a sugerat că SUA ar putea trimite militari pe front în lupta împotriva Statului Islamic și a spus că Washingtonul ar trebui să lovească în producția de petrol a organizației teroriste - lucru pe care avioanele americane îl fac deja.

Trump a reușit să șocheze chiar și la capitolul strategie antitero, afirmând că SUA trebuie să țintească și familiile teroriștilor, fapte care, în esență, ar putea fi încadrate de fapt la crime de război.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN