Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezvăluiri de ultimă oră despre asasinul ambasadorului rus la Ankara

Wednesday, 21 December 2016, 12:50 Sursă: REALITATEA.NET

Mevlut Mert Altinas, un fost agent al poliției turce care avea 22 de ani, s-a apropiat din spate de ambasadorul Rusiei, Andrei Karlov, și l-a împușcat de cinci ori pe diplomat în timp ce acesta rostea un discurs la Galeria de Artă contemporană din Ankara.

După crimă, individul a strigat: "Noi murim în Alep, voi muriți aici". Teroristul a adăugat: "Am făcut jurământ de a muri ca martiri..., este un act de răzbunare pentru Siria și Alep. Până când acolo nu va fi liniște, nu veți fi în siguranță. Doar moartea mă va scoate de aici".

Fraza rostită conține fragmente din imnul organizației teroriste Frontul al-Nusra (Jabhat Fateh al-Sham - Frontul pentru Cucerirea Levantului), filiala siriană a rețelei teroriste Al-Qaida, scrie Mediafax.

Nu este clar dacă asasinul era membru al dispozitivului de securitate pus la dispoziție de autoritățile turce pentru protejarea ambasadorului Rusiei sau dacă i se permisese intrarea pentru că era cunoscut.

Presa turcă a relatat că asasinul fusese agent de poliție până în iulie, după care fusese disponibilizat în cadrul anchetei privind tentativa de lovitură de stat care a vizat Administrația Recep Tayyip Erdogan. Conform unor surse, teroristul reușise să intre în Galeria de artă cu o legitimație falsă de polițist.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN