Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dezvăluire explozivă: SUA, la un pas să bombardeze din nou luptători ruşi în Siria

Wednesday, 28 March 2018, 16:04 Sursă: REALITATEA.NET

Jim Mattis a afirmat că în ultima săptămână un grup de mercenari ruşi din Siria a trecut peste un râu stabilit drept linie de demarcaţie – în încercarea de a calma tensiunile dintre grupurile rebele susţinute de SUA şi cele susţinute de Rusia – şi au pătruns apoi într-o regiune unde forţele ruse nu trebuiau să opereze, scrie Epochtimes-romania.com.

“Aceste forţe se deplasau în poziţii tot mai avansate, prea aproape” de poziţiile ocupate de forţele susţinute de SUA, a precizat el.

După discuţii între generalul Joseph Dunford, şeful Statului Major al armatei americane, şi generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei ruse, forţele mercenare ruseşti s-au retras din zonă.

“Aşadar, mi se pare că, de această dată, situaţia a fost rezolvată prin linia de comunicare creată pentru a evita conflictele”, a afirmat Mattis.

Aproximativ 200 de mercenari ruşi au fost ucişi în Siria în 7 februarie într-un atac aerian american la scară mare în apropierea râului Eufrat.

Mercenarii au făcut parte dintr-o armată privată sub acoperire, cunoscută sub numele de Grupul Wagner, care beneficiază de susţinerea Kremlinului.

Întrebat dacă retragerea mercenarilor după discuţia telefonică dintre Dunford şi Gherasimov indică faptul că luptătorii ruşi se află sub controlul Moscovei, Mattis a precizat: “Cred că sunt”.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN