Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce nu au ajuns în Vietnam victimele „camionului morții”? Decizia incredibilă a Guvernului vietnamez

Tuesday, 19 November 2019, 13:42 Sursă: realitatea.net

Familiile celor 39 de cetăţeni vietnamezi găsiţi morţi luna trecută într-un camion frigorific în Marea Britanie vor trebui să acopere singuri costurile pentru repatriere.

Guvernul din Vietnam s-a oferit să le împrumute familiilor celor 39 de tineri care au fost găsiți morți într-un camion, în Marea Britanie, banii necesari pentru repatrierea trupurilor acestora, și nu să suporte costurile unei astfel de operațiuni, potrivit BBC.

Rudele celor găsiți morți au primit un formular de la autorități, prin care li se cere să se angajeze că vor returna banii ce le vor fi împrumutați, în caz contrar ei urmând să suporte singuri costurile.

Guvernul vietnamez s-a oferit să acorde împrumuturi de aproximativ 2.500 de euro pentru repatrierea unui cadavru sau 1700 de euro pentru repatrierea cenușei.

Deși cadavrele au fost deja identificate de mai bine de 10 zile, niciunul dintre cei 39 de tineri găsiți morți nu a fost repatriat în Vietnam.

Rudele acestora susțin că nu au fondurile necesare, după ce s-au împrumutat cu până la 40.000 de lire sterline pentru ca victimele să ajungă în Marea Britanie, unde intenționau să muncească.

Bui Huy Cuong, vicepreşedintele Comitetului Poporului din provincia Ha Tinh, unde trăiesc familiile a zece dintre victime, a declarat că decizia guvernului ţării sale este clară, relatează dpa, potrivit Agerpres.

„După ce am primit informaţii oficiale de la departamentul de relaţii externe (al provinciei), guvernul districtual a lucrat împreună cu autorităţile locale luni şi le-a cerut să informeze familiile că guvernele din Marea Britanie şi Vietnam nu vor plăti costurile”, a declarat Cuong.

„Autorităţile locale vor discuta cu familiile şi le vor cere să facă o alegere. Noi îi putem ajuta doar să transporte cenuşa sau cadavrele de la aeroport acasă”, a adăugat el.

Nguyen Dinh Gia, al cărui fiu Nguyen Dinh Luong se află printre victime, a declarat pentru agenţia dpa că decizia guvernului i-a provocat multă durere şi tristeţe.

„Dacă guvernul nu acoperă costurile, nu avem de ales decât să plătim noi înşine. Nu avem niciun ban în acest moment”, a spus tatăl.

Informaţii vehiculate săptămâna trecută au lăsat se înţeleagă că întârzierea repatrierii trupurilor celor decedaţi se datorează confuziei legate de cine va suporta costurile aferente - familiile ori guvernul britanic sau vietnamez.

Treizeci şi nouă de persoane - 31 de bărbaţi şi o femeie - au fost găsite decedate într-un parc industrial în apropiere de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia,. 

Cadavrele celor 39 de migranţi au fost descoperite în noaptea de 22 spre 23 octombrie într-un camion frigorific din zona industrială Grays, în Essex, la 30 km est de Londra. Poliţia britanică nu a furnizat până acum indicii privind cauzele morţii.

Containerul în care se aflau aceşti 31 de bărbaţi şi opt femei a ajuns cu feribotul în docul Purfleet, pe Tamisa, venind de la Zeebruge, în Belgia.

Descoperire terifiantă în Regatul Unit: 39 de cadavre într-un camion. Cine sunt victimele?

Pe 1 noiembrie, Poliţia britanică a anunţat că, în opinia sa, cele 39 de persoane găsite moarte într-un camion frigorific în apropiere de Londra sunt de naţionalitate vietnameză.

Dezvăluire șocantă în Anglia: Cine erau cei 39 de morți din camion

Poliţia britanică a declarat iniţial că victimele erau cetăţeni chinezi, dar acestea au fost identificate ulterior ca fiind de origine vietnameză.

Camionul cu 39 de morți. Cine este vinovatul de o tragedie națională

Un bărbat de 23 de ani compărut pe 1 noiembrie în faţa Înaltei curţi de justiţie din Irlanda, la Dublin, pentru 39 de omucideri involuntare şi trafic de fiinţe umane. Poliţia britanică a cerut extrădarea sa. Bărbatul originar dintr-un sat nord-irlandez situat în apropierea oraşului de frontieră Newry, a fost plasat în arest preventiv.Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN