Ultimul cutremur din Nepal, surprins în imagini

Tuesday, 12 May 2015, 21:05, Sursă: REALITATEA TV

Un cutremur puternic, de 7,3 pe scara Richter, a zguduit, marți, din nou Nepalul, la numai două săptămâni după seismul devastator care a ucis mii de oameni. Situaţia este dramatică pentru că imediat după ce s-a cutremurat pământul s-au declanşat şi alunecările de teren. Ultimul bilanţ, dat de presă, arată că sunt 43 de morţi şi peste 1100 de răniţi. Autorităţile nu au anunţat un bilanţ oficial pentru că operaţiunile de salvare vor dura mai multe zile. Între timp, pe site-urile de socializare au început să apară imagini surprinse în momentul cutremurului, informează Realitatea TV.

Adaugă părerea ta

Seismul din Nepal, care a avut loc la ora locală 10 şi 5 minute, în apropierea taberei de bază pentru Everest, s-a resimţit puternic în capitala Kathmandu. Dramatismul situaţiei se vede clar în imaginile filmate de amatori şi postate pe reţelele de socializare.

 

Imagini spectaculoase au fost filmate şi în satele din Nepal, devastate de cutremurul de 7,8 pe scara Richter, produs pe 25 aprilie. Jurnaliştii prezenţi în taberele de la poalele Everestului au povestit pe Twitter cum femei cu copii mici în braţe au început să fugă şi să ţipe.

Momente din timpul seismului au fost filmate şi în Parlamentul de la Kathmandu. Oficialul care vorbea la tribună şi ceilalţi deputaţi se ridică şi părăsesc în câteva secunde clădirea.

Peste opt mii de oameni au murit la 25 aprilie în cel mai devastator seism înregistrat în Nepal în ultimii 80 de ani. De altfel, a fost cel mai puternic cutremur din ultimii zece ani în toată regiunea Munţilor Himalaya.