Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum vede presa din RUSIA, rezultatul alegerilor din UCRAINA

Monday, 27 October 2014, 11:29 Sursă: REALITATEA.NET

Astfel, cotidianul Izvestia constată că niciun partid nu are majoritatea absolută, astfel că blocul președintelui Poroșenko și Frontul Popular condus de premierul Arseni Iațeniuk, care au obținut fiecare același scor (21,6%), vor trebui să negocieze și cu alte formațiuni. 'Este aproape sigur că această diversitate de partide va complica luarea deciziilor și adoptarea legilor importante, iar parlamentul va fi și mai puțin controlat decât înainte', susține Izvestia.

Conform sondajelor, au mai intrat în parlament partidul Samopomici (10,6%), alcătuit din tineri militanți și combatanți care au luptat împotriva separatiștilor proruși, aliații fostului președinte Viktor Ianukovici reuniți în Blocul de Opoziție (9,6%), Partidul Radical (7,5%), condus de populistul Oleg Liașko, și partidul Batkivșcina, al fostului premier Iulia Timoșenko (5,8%).

În aceste condiții, 'Poroșenko va trebui să se bată pentru a alcătui o coaliție', crede cotidianul Rossiskaia Gazeta. 'Pentru Blocul lui Petro Poroșenko rezultatul inferior procentului de 30% este cu siguranță o lovitură grea (...) Foarte probabil, el nu va reuși să întrunească în parlament o majoritate controlată și ascultătoare', afirmă analistul ucrainean Dmitri Djanghirov, citat de publicația menționată.

 Mai multe pe Agerpres


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN