Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criza refugiaţilor. Zeci de mii de imigranţi blocaţi pe o insulă din Grecia

Tuesday, 01 September 2015, 14:29 Sursă: REALITATEA.NET

Două feriboturi urmează să ancoreze pe Lesbos, pentru a transporta 4.200 de oameni spre portul Pireu, lângă Atena, a indicat acesta.

Potrivit DPA, Insula Lesbos, în special zona portuară și capitala Mytilini, cu 30.000 de locuitori, devine supraaglomerată de refugiați, majoritatea sirieni. Sute sau chiar mii de refugiați sosesc zilnic pe mare din Turcia, ale cărei coaste se află la o distanță de numai 15 km. Mulți merg pe jos zeci de kilometri din locul de debarcare și până la Mytilini, pentru că transportul public nu face față. Pe insulă, majoritatea dorm sub cerul liber, în port și pe străzi.

După ce sunt transportați în Grecia continentală, refugiații se deplasează spre nord, pe așa-numită rută balcanică, spre Macedonia, apoi Serbia, de unde încearcă să intre în Ungaria.

Conform presei elene, la granița macedoneană se aflau din nou marți forțe de securitate, care lăsau să treacă doar grupuri mici. Televiziunile au arătat imagini cu încăierări între imigranți în timp ce așteptau, sub un soare torid, să traverseze granița în Macedonia.Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN