Coreea de Nord a lansat din senin două rachete! Alertă globală

Thursday, 28 November 2019, 13:20 Sursă: Realitatea.net

Coreea de Nord a lansat joi cel puţin un "proiectil neidentificat", a anunţat armata din Coreea de Sud, fără a da alte detalii cu privire la tirul nord-coreean, relatează presa internatională. Conform DW, au fost lansate chiar două proiectile, la trei zile după manevrele militare de la granița cu Coreea de Sud.

Adaugă părerea ta

Regimul de la Phenian a lansat două rachete joi după-amiază, a informat armata sud-coreeană, precizând că proiectilele au ajuns în Marea Japoniei. 

Lansarea survine chiar în ziua în care americanii sărbătoresc Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving) şi într-un moment în care negocierile dintre Phenian şi Washington cu privire la programul nuclear nord-coreean se află în impas.

Potrivit Yonhap, este a 13-a oară în acest an când Coreea de Nord efectuează un astfel de test de armament. Cel mai recent din această serie a avut loc la 31 octombrie, când au fost lansate două rachete cu ajutorul unui "lansator supermasiv", rachetele căzând în apele mării între Coreea de Nord şi Japonia.

După spectaculoasa detensionare din 2018, marcată de summitul istoric din Singapore dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-Un, negocierile între SUA şi Coreea de Nord sunt în impas de la eşecul celui de-al doilea summit între cei doi lideri, desfăşurat în februarie la Hanoi.

Cele două ţări nu au reuşit să convină asupra destructurării programului nuclear nord-coreean în schimbul ridicării sancţiunilor economice internaţionale, iar alte discuţii bilaterale, desfăşurate la începutul lunii octombrie în Suedia, la un nivel inferior, nu au dus nici ele la vreun rezultat.

La 19 noiembrie, un înalt responsabil nord-coreean a declarat că Statele Unite trebuie să renunţe 'odată pentru totdeauna' la manevrele comune cu Coreea de Sud dacă vor reluarea dialogului cu Phenianul.