Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Consiliul European nu va prelungi cu un an cheltuirea banilor din perioada 2007-2013

Friday, 19 December 2014, 19:12 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit EUobserver, tot ce au obţinut cele patru ţări a fost mai multă "asistenţă" din partea Comisiei Europene, pentru a accelera absorbţia fondurilor europene în 2015, ultimul an în care mai pot cheltui sumele alocate perioadei 2007-2013.

În pofida unei creşteri a ratei de absorbţie în ultimii ani, România este, în continuare, la coada clasamentului, cu un nivel al absorbţiei de 45,49% până la data de 12 decembrie, potrivit datelor publice pe site-ul MFE.

Comisarul european, Corina Crețu, declara, pe 27 noiembrie, la Bucureşti, că există riscul ca statele membre să se focuseze, ca şi înainte de 2007, pe prelungirea perioadei de programare, ceea ce a făcut ca, la acea vreme, multe programe operaţionale să fie pornite cu întârziere. Corina Crețu preciza, la acel moment, că liderii europeni au luat notă de această cerere, făcută de Slovacia, dar că, momentan, Comisia Europeană face tot ceea ce depinde de ea "pentru a ajuta statele membre să aibă o rată de absorbţie cât mai mare până la sfârşitul anului viitor, pentru că deocamdată legislaţia nu dă voie statelor membre să prelungească".

 

 

Mai multe pe Mediafax.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN