Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cod vestimentar şi de conduită pentru deputaţi, în Franţa. Ce NU ar trebui să mai poarte

Wednesday, 24 January 2018, 23:16 Sursă: REALITATEA.NET

În decembrie 2017, deputatul Francois Ruffin, reprezentant al partidului de stânga LFI, s-a prezentat în parlament purtând un tricou verde al unei echipe de fotbal din regiunea din care provine el, scrie Ziare.com.

Anterior, deputați din același partid au ieșit în evidență arătând Codul Muncii pentru a denunța reforma acestuia și conserve sau paște în valoare de cinci euro pentru a protesta față de alte măsuri.

Aceste gesturi au fost criticate ca fiind tentative de a ieși în evidență în fața presei de către președintele Adunării Naționale a Franței, Francois de Rugy, membru al La Republique en Marche, partidul lui Macron.

Ca urmare a unei propuneri a lui De Rugy, biroul Adunării Naționale, format din 22 de deputați, a modificat miercuri regulile generale, hotărând că deputații trebuie să poarte ținute neutre și nu au voie să poate ostentativ simboluri religioase.

Vestimentația nu poate fi folosită pentru exprimarea unei opinii. "Este interzisă purtarea oricărui simbol religios în mod ostentativ, a unei uniforme, a unor logo-uri sau a unor mesaje comerciale sau a sloganurilor de natură politică", se arată într-un comunicat al Adunării Naționale.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN