Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coaliția internațională împotriva Statului Islamic se reunește în Italia

Monday, 07 December 2015, 16:50 Sursă: REALITATEA.NET

Gentiloni a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă cu emisarul ONU în Siria, diplomatul Staffan de Mistura, potrivit Agerpres.

Pentru moment nu a fost stabilită nicio dată exactă pentru organizarea acestei reuniuni, care ar urma să aibă loc în a doua jumătate a lunii ianuarie, a afirmat un purtător de cuvânt al ministrului Paolo Gentiloni.

O coaliție internațională condusă de Statele Unite bombardează pozițiile grupării jihadiste Statul Islamic din Siria începând din septembrie anul trecut.

Franța, care participă la această coaliție, și-a intensificat atacurile aeriene după atentatele de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți și revendicate de Statul Islamic.

Marea Britanie a efectuat miercuri primele sale lovituri aeriene în Siria, iar Germania a aprobat vineri un plan pentru a se alătura coaliției internaționale din Siria contra grupării jihadiste.

Gruparea Statul Islamic controlează suprafețe întinse din Irak și Siria și și-a stabilit orașul Raqa drept capitala sa de facto. Raqa a devenit ținta atacurilor atât ale coaliției internaționale conduse de SUA, cât și ale aviației siriene și ale Rusiei. Aceasta din urmă a lansat o campanie aeriană în Siria pe 30 septembrie acest an.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN