Cine l-a ucis pe JFK? Mii de documente secrete, declasificate de Trump. Răsturnare de situație

Friday, 27 October 2017, 07:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Donald Trump, actualul lider de la Casa Albă, a aprobat publicarea a 2.800 de documente secrete privind asasinarea fostului preşedinte american John F. Kennedy, în anul 1963, însă a amânat declasificarea unor documente "sensibile", la cererea serviciilor secrete, informează agenţia The Associated Press, citată de Mediafax.

Nu am de ales", a afirmat Trump într-un memoriu, citând "posibila lezare în mod ireversibil" a siguranţei naţionale dacă ar permite declasificarea imediată a tuturor documentelor. Aceste documente urmează să supuse unui proces de revizuire care va dura şase luni.

Donald Trump este unul dintre politicienii care au alimentat teoriile conspiraţiei în legătură cu asasinarea lui John F. Kennedy. În campania electorală prezidenţială din 2016, Donald Trump a acuzat că tatăl adversarului politic republican Ted Cruz a avut legături cu Lee Harvey Oswald, condamnat pentru asasinarea celui de-al 35-lea preşedinte american, aminteşte CNN.

John Fitzgerald Kennedy a fost al 35-lea preşedinte al Statelor Unite. A fost asasinat în oraşul Dallas (Texas) pe 22 noiembrie 1963.

În anul 1992, Congresul SUA a stabilit că toate documentele secrete referitoare la asasinarea lui John F. Kennedy vor putea fi declasificate în următorii 25 de ani, cu excepţia situaţiei în care preşedintele SUA refuză acest lucru pentru a nu fi afectate activităţile serviciilor de informaţii, operaţiuni militare sau relaţii diplomatice.

Cele mai multe dintre cele 2.800 de dosare pot fi descărcate de pe site-ul Arhivelor Naționale. 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri