Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cine l-a ucis pe JFK? Mii de documente secrete, declasificate de Trump. Răsturnare de situație

Friday, 27 October 2017, 07:27 Sursă: REALITATEA.NET

Nu am de ales", a afirmat Trump într-un memoriu, citând "posibila lezare în mod ireversibil" a siguranţei naţionale dacă ar permite declasificarea imediată a tuturor documentelor. Aceste documente urmează să supuse unui proces de revizuire care va dura şase luni.

Donald Trump este unul dintre politicienii care au alimentat teoriile conspiraţiei în legătură cu asasinarea lui John F. Kennedy. În campania electorală prezidenţială din 2016, Donald Trump a acuzat că tatăl adversarului politic republican Ted Cruz a avut legături cu Lee Harvey Oswald, condamnat pentru asasinarea celui de-al 35-lea preşedinte american, aminteşte CNN.

John Fitzgerald Kennedy a fost al 35-lea preşedinte al Statelor Unite. A fost asasinat în oraşul Dallas (Texas) pe 22 noiembrie 1963.

În anul 1992, Congresul SUA a stabilit că toate documentele secrete referitoare la asasinarea lui John F. Kennedy vor putea fi declasificate în următorii 25 de ani, cu excepţia situaţiei în care preşedintele SUA refuză acest lucru pentru a nu fi afectate activităţile serviciilor de informaţii, operaţiuni militare sau relaţii diplomatice.

Cele mai multe dintre cele 2.800 de dosare pot fi descărcate de pe site-ul Arhivelor Naționale. 

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN