Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

China ia poziție fermă împotriva SUA privind sancțiunile impuse Coreei de Nord

Friday, 18 March 2016, 09:48 Sursă: REALITATEA.NET

Întrebat dacă Beijingul este preocupat că sancţiunile americane ar putea afecta activităţile băncilor chineze în Coreea de Nord, Lu Kang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a declarat că "situaţia este urmărită cu atenţie".

"China a transmis în multe rânduri că se opune impunerii unor sancţiuni unilaterale împotriva Coreei de Nord", a declarat Lu Kang.

Pe de altă parte, prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, a declarat, vineri, că Tokyo condamnă puternic ultima lansare de rachetă balistică de către Coreea de Nord și a cerut Phenianului să se abțină de la astfel de acțiuni, informează Reuters.

Abe, vorbind în fața parlamentului, a spus de asemenea că Japonia a depus un protest după lansarea rachetei nord-coreene, pe care a descris-o ca "extrem de problematică", scrie Agerpres.

"Japonia cere insistent Coreii de Nord să se abțină de la astfel de acțiuni și va lua toate măsurile necesare, inclusiv avertismente și activitate de supraveghere, pentru a putea să răspundă la orice situații", a adăugat Abe.

 

Coreea de Nord, noi amenințări cu bombă nucleară: Putem șterge Manhattanul de pe fața Pământului

 În schimb, Coreea de Nord anunța, pe 13 martie, într-un comunicat de pe DPRK Today, că poate distruge Manhattanul dacă trimite o bombă nu hidrogen pe o rachetă balistică în inima New York-ului.

”Bomba noastră cu hidrogen este mult mai mare decât cea dezvoltată de Uniunea Sovietică. Dacă această bombă ar fi montată pe o rachetă balistică care ar cădea în Manhattan, New York, toată populația acestui cartier ar fi ucisă și orașul ar arde complet”, potrivit Washington Post.

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, a ordonat, acum două luni, cel de-al patrulea test nuclear care, spune el, a fost un succes.Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN