Cele 150 de victime ale catastrofei avionului Germanwings au fost identificate

Tuesday, 19 May 2015, 19:32 Sursă: Agerpres

Autor: Realitatea.NET

Cele 150 de victime ale catastrofei avionului A320 al companiei Germanwings, prăbușit la 24 martie în Alpii francezi, au fost identificate, pentru fiecare fiind semnat un permis de înhumare, a anunțat marți procurorul șef din Marsilia, transmite AFP.

Comisia de identificare a victimelor accidentului, întrunită la 15 mai la Marsilia, 'a permis validarea identificării celor 150 de victime', se afirmă în comunicatul procurorului Brice Robin. 'Cele 150 de certificate de deces au putut astfel să fie semnate, ca și cele 150 de permise de înhumare', adaugă oficialul francez.

Acesta a remis actele de deces către reprezentanții companiei Lufthansa, astfel încât trupurile victimelor să poată fi repatriate și predate familiilor.

Acesta este finalul unei munci îndelungate de identificare a victimelor, care a cuprins izolarea a 150 de profiluri ADN distincte, comparate apoi cu ADN-urile ante mortem ale victimelor, furnizate de apropiații acestora.

Potrivit anchetei, catastrofa a fost provocată de copilotul Andreas Lubitz, care a prăbușit în mod voluntar avionul A320 al companiei Germanwings (filiala low-cost a Lufthansa), ce opera cursa Barcelona — Düsseldorf.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA