Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel puţin cinci drone au survolat, noaptea trecută, zone importante din Paris: "Nu e o întâmplare!"

Tuesday, 24 February 2015, 11:23 Sursă: AGERPRES

Prima dronă a fost observată deasupra Ambasadei SUA puțin după miezul nopții, dar au fost survolate și Turnul Eiffel, Domul Invalizilor și Piața Concordia, a indicat una din sursele care investighează aceste zboruri. 'Ar putea fi vorba de o acțiune coordonată, dar nu știm prea multe deocamdată', a adăugat sursa menționată.

Potrivit agenției de presă franceze, diferite servicii de poliție au fost mobilizate pe parcursul nopții pentru a-i intercepta pe 'piloții' care ghidează dronele, dar fără succes.

Investigațiile în privința survolului Ambasadei SUA au fost încredințate secției de cercetare a Jandarmeriei Transporturilor Aeriene (GTA), iar celelalte survoluri poliției judiciare pariziene.

La 20 ianuarie, Palatul Elysée, sediul președinției franceze, a fost survolat de o dronă, tot pe timp de noapte, dar 'niciodată nu au fost observate atâtea drone într-o singură noapte', a afirmat o sursă a poliției franceze.

AFP amintește că 20 de drone, lansate de autori identificați, au fost observate din octombrie în Franța, în special în jurul obiectivelor nucleare ale țării.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN