Cel puțin 18 persoane au murit în urma furtunilor din sud-estul Statelor Unite ale Americii

Monday, 23 January 2017, 09:26 Sursă: REALITATEA.NET

Ploile torenţiale şi furtunile violente care au lovit în acest weekend regiunile din sud-estul Statelor Unite au provocat moartea a cel puțin 18 persoane în statele Georgia și Mississippi, potrivit celui mai recent bilanț al autorităților americane, informează AFP și DPA, citate de Agepres. 

Adaugă părerea ta

Cel puțin paisprezece oameni au murit în noaptea de sâmbătă spre duminică în Georgia (sud-est), zonă lovită de o furtună violentă, a precizat într-un comunicat Agenția de securitate internă și a serviciilor de urgență ale statului (GEMA). Cinci persoane sunt încă date dispărute potrivit primarului din Adel, Buddy Duke.

Guvernatorul Georgiei, Nathan Deal, a declarat stare de urgență în șapte districte din acest stat, conform GEMA.

Opt dintre decesele din Georgia s-au petrecut în Cook (sud). Dintre acestea, șapte persoane și-au pierdut viața într-un parc de rulote. Șase alte persoane au murit în alte zone din acest stat, mai arată GEMA.

Alte patru persoane au murit și 20 au fost rănite sâmbătă dimineață după ce o tornadă a măturat sudul Mississippi (sud), potrivit Agenției pentru serviciile de urgență din acest stat. Cel puțin 20 de tornade se crede că au măturat în weekend sud-estul SUA, mai arată DPA.

Președintele american Donald Trump a declarat că regiunea a fost puternic lovită de furtuni "distructive". El și-a exprimat "sincere condoleanțe pentru viețile luate" și a precizat că a ținut legătura cu guvernatorii statelor afectate.

Furtunile au provocat pagube importante, potrivit meteorologilor de la Administrația Națională a Statelor Unite pentru Ocean și Atmosferă (NOAA), mulți copaci fiind dislocați și numeroase cabluri electrice rupte, fapt ce a provocat întreruperi de energie electrică în mai multe districte.

Autoritățile au emis duminică avertismente cu privire la formarea unei alte serii de tornade periculoase, cu rafale puternice de vânt și ploi torențiale.