Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Carne congelată veche de 40 de ani, confiscată în China

Wednesday, 24 June 2015, 13:56 Sursă: REALITATEA.NET

Vameşii au confiscat peste 100.000 de tone de carne congelată, inclusiv aripi de pui, carne de vită şi porc, a anunţat Administraţia Generală a Vămilor. Operaţiunea s-a desfăşurat în iunie în 14 provincii şi regiuni, relatează publicaţia China Daily, citată de Mediafax.

În provincia Hunan au fost recent destructurate două bande cu 20 de membri şi au fost confiscate 800 de tone de produse în valoare de peste zece milioane de yuani. Acesta este cel mai mare caz de contrabandă cu produse din carne congelată din istoria provinciei.

Carnea de contrabandă nu este verificată şi poate provoca boli grave în cazul în care este ingerată, deoarece conţine bacterii şi virusuri precum cele care provoacă gripa aviară sau boala gură-mână-picior, a avertizat un oficial din cadrul Administraţiei Vămilor din Changsha.

O altă problemă a cărnii de contrabandă este că aceasta este în cea mai mare parte expirată. Ofiţerii de la Administraţia Vămilor au descoperit că o parte din carnea congelată confiscată este mult mai veche decât sugerează data expirării, în unele cazuri fiind veche de 40 de ani.

Experţii susţin că atât timp cât carnea nu prezintă semne de dezgheţare, consumatorii nu pot face distincţie între carnea proaspătă şi cea veche de câteva decenii.

Ameninţarea pe care o reprezintă carnea de contrabandă ţinută în condiţii proaste, dezgheţată în mod repetat sau chiar recongelată după ce s-a alterat, este extrem de gravă.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN