Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Candidatura lui Michael Bloomberg la alegerile prezidenţiale din SUA, susţinută de Rupert Murdoch

Thursday, 28 January 2016, 10:41 Sursă: REALITATEA.NET

"Este ultima şansă a lui Bloomberg. Nu ştiţi niciodată ce şansă aveţi înainte de a vă lansa în ring. Evenimentele schimbă totul, în special în timpul alegerilor", a scris Murdoch pe Twitter.

Cu câteva ore înaintea acestui mesaj, republicanul Donald Trump anunţase că nu se va prezenta la ultima dezbatere republicană organizată de canalul de televiziune Fox News, din cauza prezenţei jurnalistei vedetă a acestuia Megyn Kelly, pe care nu o agreează.  Fox News, canal conservator de informaţie permanent, a fost creat de Rupert Murdoch, precizează Agerpres.

Michael Bloomberg - primar al New York-ului între anii 2002-2013, iniţial democrat iniţial, apoi republican şi din 2007 independent - este excedat de dominaţia lui Donald Trump la republicani şi tulburat de ezitările exprimate de Hillary Clinton la democraţi, precum şi de progresul stângii prin senatorul Bernie Sanders, au afirmat apropiaţi ai miliardarului pentru New York Times. El ar vrea o deschidere pentru a se lansa. 

Nu este pentru prima oară când magnatul australian îl încurajează pe Bloomberg să candideze. A mai făcut-o în august. "Cu Trump devenind un candidat foarte serios, este timpul ca viitorul candidat miliardar Mike Bloomberg să intre în ring. Cel mai bun dintre primari", lansase el în august tot pe Twitter. 

Murdoch estimase, de asemenea, că o astfel de candidatură "ar putea face mai mult rău lui Clinton decât Trump. Se pare că 2016 este anul populiştilor", afirmase Murdoch sâmbăta trecută. 

Bloomberg şi-ar fi stabilit ca termen începutul lunii martie pentru a lua decizia, după alegerile în primele state, Iowa şi New Hampshire în special. El a recrutat deja un consilier pentru a-l ajuta în eventuala sa campanie şi a efectuat un sondaj de opinie luna trecută pentru a-şi estima şansele în faţa lui Donald Trump şi Hillary Clinton, potrivit New York Times. 

Michael Bloomberg, mai mult pragmatic decât ideolog, deţine a 10-a avere ca mărime în SUA, estimată la 36,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes. El s-a declarat dispus să cheltuiască un miliard pentru eventuala sa campanie. 

Personalitate politică atipică, el este un apropiat al Wall Street-ului, intransigent în materie de securitate, dar foarte angajat împotriva armelor de foc şi favorabil unei reforme a imigraţiei. El s-a pronunţat, de asemenea, de mult timp în favoarea mariajului pentru toţi.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN