Cancelarul german Angela Merkel intervine în mega-scandalul avionului doborât în Iran

Saturday, 11 January 2020, 20:13 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Cancelarul german Angela Merkel a salutat sâmbătă faptul că Iranul a recunoscut că a doborât din greşeală un avion de linie ucrainean, solicitând o anchetă detaliată cu privire la această catastrofă, transmite DPA.

Avion prăbușit Iran ''Este bine că se cunosc vinovaţii şi cred că trebuie făcut totul, în comun cu ţările din care proveneau cei decedaţi, pentru a găsi soluţii, a elucida faptele într-o manieră exhaustivă şi a discuta despre consecinţe. Astăzi a fost făcut un pas important'', a spus Angela Merkel, aflată într-o vizită la Moscova.

O declaraţie asemănătoare a făcut şi premierul britanic Boris Johnson, care a apreciat că recunoaşterea de către Teheran a doborârii accidentale a avionului de pasageri ucrainean constituie un ''important pas înainte''.

''Acum este nevoie de o anchetă internaţională cuprinzătoare, transparentă şi independentă şi de repatrierea celor decedaţi'', a adăugat Johnson.

Pe de altă parte, şefa executivului german a susţinut ideea deschiderii mai multor puncte de trecere a frontierei Siriei pentru a facilita accesul convoaielor umanitare în regiunea Idlib.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-12 06:15:59
Ce trimiti domnule avioane in zona de conflict ?

Dar Ucraina nu e de vină că a trimis in zona de conflict armat un avion ?Si americanii au pagube colaterale,au bombardat popolatia pasnică a Belgradului si au atins ambasada Chinei. Iranienii nu puteau gândi ca militarii români din revoluție ,se temeau de teroristii si s-au împuscat intre ei ?Populație fii mai desteaptă ca cei care te conduc,daca vreti sa trăiți !Că toți sunt imbecili in traducere românească!

Alte articole din: Ultimele Stiri