Cadoul NEAȘTEPTAT primit de Francois Hollande din Canada

Friday, 26 December 2014, 17:27 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cățelușa, pe nume Philae, de culoare neagră, în vârstă de aproape trei luni, a sosit cu avionul de la Montreal. Informația, care apăruse în cotidianul Le Parisien, a fost confirmată de apropiați ai președintelui.

După consultări cu anturajul său, Hollande, care nu a avut niciodată un câine, cu excepția perioadei de copilărie, a decis să o numească pe cățelușă Philae, după numele robotului european care a asolizat în premieră, la 12 noiembrie, pe nucleul cometei 67/P Ciuriumov-Gherasimenko. Un nume frumos și simbolic în același timp, în amintirea unui succes francez și european care a marcat anul 2014, a subliniat un consilier al președintelui.

Debarcarea Philae la Elysée s-a făcut în cele mai bune condiții: micuța născută la 5 octombrie 2014 a fost primită bine de personalul de la palatul prezidențial, "foarte fericit" de această surpriză.

Cadoul este, astfel, un mod de a-i mulțumi șefului statului francez pentru felul în care i-a omagiat pe veteranii canadieni, în timpul numeroaselor acțiuni de comemorare a celor două războaie mondiale, organizate pe parcursul anului 2014.

Mai multe pe Agerpres.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri