Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Brigitte Bardot îl atacă pe Donald Trump, în numele elefanților

Friday, 17 November 2017, 23:01 Sursă: REALITATEA.NET

"Niciun despot din lume nu-și poate asuma responsabilitatea de a ucide specii atât de vechi și care fac parte din patrimoniul mondial al umanității", a scris fosta actriță pe Twitter.

Ea l-a interpelat pe liderul de la Casa Albă și i-a cerut să revină asupra deciziei.

"Încă o dată vă afișați disprețul față de necesitatea indispensabilă de a conserva natura, de a apăra biodiversitatea", a mai scris ea.

Reacția vine după ce autoritatea americană în domeniu a anunțat, joi, că "va emite permise care autorizează aducerea în țară a trofeele de elefanți vânați de plăcere în Zimbabwe până la 31 decembrie 2018".

Anunțul a fost cu atât mai șocant cu cât fii liderului de la Casa Albă, Donald Jr. și Eric, sunt vânători împătimiți, mai ales în Africa, iar fotografiile cu diverse trofee, de la tigri sau crocodili până la elefanți, au apărut în presă.

Potrivit organizației Great Elephant Census, numărul de pachiderme a scăzut cu 30% între 2007 și 2014 în Africa, cu o scădere cu 6% în cazul Zimbabwe.

Brigitte bardot nu este la primul atac împotriva lui Donald Trump, pe tema protecției animalelor. În aprilie, ea a denunțat o lege care autoriza vânătoarea în rezervațiile protejate din Alaska.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN