Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Boris Nemțov, unul din opozanții lui Vladimir Putin, asasinat cu patru gloanțe lângă Kremlin

Saturday, 28 February 2015, 00:44 Sursă: REALITATEA.NET

Boris Nemțov. Un atacator neidentificat l-a împușcat pe Boris Nemțov de patru ori în centrul Moscovei, a declarat o sursă a forțelor de ordine rusești, pentru agenția Interfax. Nemțov a fost împușcat aproape de Kremlin, în timp ce se plimba alături de o femeie, potrivit site-ului Meduza, citat de BBC.

"Mai mulți oameni s-au dat jos dintr-o mașină și l-au împușcat", au declarat sursele. Nemțov, în vârstă de 55 de ani, a fost vicepremier în timpul mandatului de președinte al lui Boris Elțin, în anii 90. Și-a construit o reputație de reformist în timp ce era guvernator al provinciei Nijni Novgorod. Nereușind să devină succesorul lui Elțin, Nemțov a devenit un lider al Opoziției la Vladimir Putin. 

Nemțov a fost împușcat în spate cu un pistol dintr-o mașină albă care a părăsit locul faptei, a declarat sursa Interfax. 

Obama condamnă uciderea lui Nemțov

Președintele american Barack Obama a condamnat vineri "uciderea brutală" a opozantului rus Boris Nemțov, doborât de gloanțe în centrul Moscovei în apropiere de Kremlin, și a cerut "guvernului rus să efectueze rapid o anchetă promptă, imparțială și transparentă", informează Reuters și AFP.

Obama, care întreține relații tensionate cu omologul său rus Vladimir Putin, a cerut de asemenea într-un comunicat ca "circumstanțele uciderii lui Boris Nemțov" să fie elucidate și autorii "acestei crime odioase să fie aduși în fața justiției".

Boris Nemțov, unul dintre principalii opozanți ai lui Putin, a fost ucis de gloanțe în centrul Moscovei în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit președintelui rus, citat de purtătorul său de cuvânt, acest asasinat este "în mod evident o provocare".

Pentru președintele SUA, Boris Nemțov a fost "un avocat neobosit al țării sale, el a luptat pentru drepturile tuturor cetățenilor ei".

"Am admirat lupta curajoasă a lui Nemțov contra corupției în Rusia și îi sunt recunoscător că și-a împărtășit opiniile sincere cu mine când ne-am întâlnit la Moscova în 2009", a explicat Obama în prima sa reacție publică la moartea lui Nemțov.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN