Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Barroso: UE intenționează să coopereze cu Rusia în estul Ucrainei

Tuesday, 09 September 2014, 09:46 Sursă: REALITATEA.NET

”Pentru noi, sancțiunile nu sunt în scop în sine, ci un mijloc de a continua dialogul. Noi credem că trebuie găsită o soluție politică prin respectarea deplină a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”, a precizat Jose Manuel Barroso, potrivit Agerpres.

Referitor la conflictul din sud-estul Ucrainei, președintele Comisiei Europene a declarat că Bruxelles-ul lucrează îndeaproape cu guverne din Europa, pentru a se ajunge la un acord politic.

”Cred că, pentru Ucraina, ar fi o greșeală dacă acest obiectiv nu va fi atins, deoarece vor exista consecințe”, a mai spus președintele Comisiei Europene, adăugând că ”același lucru este valabil pentru Rusia și pentru relațiile sale cu noi.”

UE a aprobat, ieri-seară, o nouă serie de sancțiuni contra Rusiei, în contextul crizei din Ucraina, dar a amânat pentru "câteva zile" punerea lor în aplicare, pentru a da timp Moscovei să își continue eforturile de pace.

La rândul său, cancelarul german Angela Merkel a declarat că ”Rusia poate, în orice moment, să devină, din nou, un partener bun”, după cum informează ITAR-TASS.

 

Mai multe pe Agerpres.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN