Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Barack Obama, anunț de ultima oră, după protestele din SUA, la adresa lui Trump

Monday, 30 January 2017, 22:59 Sursă: REALITATEA.NET

Fără a-l menționa vreun moment pe Donald Trump, purtătorul de cuvânt al fostului președinte, Kevin Lewis, a indicat că Barack Obama salută "nivelul de mobilizare" din țară, în timp ce mai multe manifestații contestă politica președintelui republican, în special ordinul său executiv privind închiderea frontierelor, timp de câteva luni, pentru refugiați și cetățenii din șapte țări musulmane.

"Faptul că cetățenii își exercită dreptul lor constituțional de întrunire, de mobilizare și de a se face ascultați de aleșii lor corespunde exact cu ceea ce noi vrem să vedem atunci când valorile americane sunt în joc", a declarat purtătorul de cuvânt.

"În ceea ce privește comparațiile cu deciziile de politică externă ale președintelui Obama, așa cum am auzit mai înainte, președintele (Obama) este în dezacord fundamental cu noțiunea de discriminare a persoanelor din cauza credinței sau religiei lor", a adăugat acest purtător de cuvânt.

Barack Obama a indicat la terminarea mandatului că se va implica în dezbaterea politică doar dacă anumite linii roșii ar fi trecute.

Criteriile sale, enunțate la ultima conferință de presă, din 18 ianuarie, includeau în special: "discriminarea sistematică, barierele de vot, tentativele ce vizează aducerea la tăcere a vocilor discordante sau a presei, ori ideea de a expulza copiii care au crescut aici și care sunt, din toate privințele, copii americani".


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN