Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AVION PRĂBUŞIT. Kievul şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de doborârea aeronavei

Thursday, 17 July 2014, 20:00 Sursă: REALITATEA.NET

AVION PRĂBUŞIT. Avionul malaezian prăbușit pe teritoriul Ucrainei a fost doborât de tiruri ale unui sistem de rachete antiaeriene Buk, a notat consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gherașenko, pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

'Avionul zbura la înălțimea de 10.000 de metri. Au murit 280 de pasageri și 15 membri ai echipajului', a precizat Gherașenko, citat de Ria Novosti și Interfax.

Conducerea autoproclamatei ''republici populare Donețk'' neagă să înimplicarea ei în prăbușirea avionului malaezian Boeing-777 în estul Ucrainei, informează Interfax.

Potrivit lui Serghei Kavtaradze, membru al ''consiliului de securitate'' al republicii autoproclamate, în dotarea combatanților lor nu se află arme capabile să doboare un avion de la altitudinea de 10.000 de metri, sistemele de rachetă pe care le dețin ei având o rază de acțiune de maxim 3.000 de metri.

În opinia lui Kavtaradze, avionul 'a fost doborât de partea ucraineană'

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat joi că apărarea antiaeriană ucraineană nu a efectuat tiruri cu rachete, dezmințind astfel ipoteza că avionul malaezian prăbușit în apropiere de Donețk ar fi fost doborât de armata ucraineană, consemnează AFP.

'Nu excludem ca acest avion să fi fost doborât și subliniem că forțele armate ucrainene nu au efectuat tiruri ce ar fi putut lovi ținte aeriene', a precizat Poroșenko.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN