AVION AIRASIA PRĂBUŞIT: Descoperirea INCREDIBILĂ a echipelor care caută epava

Friday, 09 January 2015, 09:12 Sursă: REALITATEA.NET

Echipele care caută epava avionului AirAsia ce s-a scufundat în mare în Indonezia la 28 decembrie au depistat vineri sunete provenind aparent de la cutiile negre conţinând parametrii zborurilor, a anunţat un oficial indonezian.

Adaugă părerea ta

"Un vapor a detectat sunete. Scafandrii încearcă să ajungă la ele", a declarat pentru AFP un responsabil pentru operaţiunile din Marea Java, S.B Supriyadi, referindu-se la cutiile negre.

"Localizarea sunetelor ar fi aproape de locul unde a fost găsită coada avionului", a adăugat el la Pangkalan Bun, oraş dotat cu un aeroport şi situat cel mai aproape de zona căutărilor la care participă mai multe ţări.

Autorităţile indoneziene au anunţat miercuri că au găsit coada avionului. Această parte a avionului este cea care conţine de obicei cutiile negre care înregistrează informaţiile legate de zbor, cruciale pentru stabilirea cauzelor prăbuşirii avionului (zborul QZ8501).

Avionul Airbus A320-200 cu 162 de persoane la bord a dispărut de pe ecranele radar la scurt timp după decolarea din oraşul indonezian Surabaya cu destinaţia Singapore, după ce a traversat o zonă cu nori ameninţători, potrivit mediafax.ro.