Atentatul la Istanbul. Suspectul kârgâz a fost eliberat

Tuesday, 03 January 2017, 20:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un tânăr de 28 de ani, născut în Kârgâzstan, care fusese arestat și interogat la întoarcerea sa din Turcia, fiind considerat un potențial suspect în atentatul care a fost comis în noaptea dintre ani într-un club în Istanbul, a fost în final declarat nevinovat, au anunțat marți mass-media kârgâze, citate de Agepres.

 Yahya Mașrapov a fost citat de mass-media turce ca fiind un potențial suspect în atentatul din Istanbul, soldat cu moartea a 39 de oameni.

"Comitetul de Securitate Națională al Kârgâzstanului (GKNB) anchetează asupra posibilei implicări a unui cetățean kârgâz în atacul de la Istanbul. GKNB a trimis o cerere în acest sens colegilor turci", a declarat pentru AFP Rahat Sulaimov, purtătorul de cuvânt al serviciilor de informații din Kârgâzstan. "Angajați ai GKNB l-au transferat spre un birou regional, unde a fost interogat", a adăugat Sulaimov.

Mai târziu, Yahya Mașrapov a fost pus în libertate, fără ca vreo acuzație să fie menținută împotriva lui, au anunțat mass-media kârgâze citând GKND.

Yahya Mașrapov a negat el însuși orice implicare în atentat, informa RIA Novosti și AKIpress.

Serviciul de presă al Ministerului kârgâz al Afacerilor Externe a calificat la rândul său drept "improbabilă" implicarea unui cetățean kârgâz în atacul din Istanbul.

"Potrivit datelor preliminare, această informație nu este fiabilă, însă ministerul o verifică oricum", a subliniat Ministerul de Externe al Kârgzstanului pentru AFP.

Autoritățile turce au lansat o amplă operațiune de căutare a bărbatului care a deschis focul în celebrul club de noapte din Istanbul, Reina, ucigând 39 de oameni, printre care numeroși străini.

Republică laică majoritar musulmană, Kârgâzstanul a constatat cu îngrijorare, în ultimele luni, influența crescândă a grupării Statul Islamic (SI) pe teritoriul țării.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA