Coronavirus - România: 30175 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atentatele din Paris. Fratele unuia dintre atacatori, condamnat la 9 ani de închisoare

Wednesday, 06 July 2016, 19:50 Sursă: REALITATEA.NET

Karim Mohammed-Aggad, împreună cu alte şase persoane, este acuzat că ar fi fost membru al unei reţele de recrutare a militanţilor islamişti. De asemenea, aceştia au înteprins o călătorie în Siria, în decembrie, 2013, pentru a fi antrenaţi de către grupul terrorist Stat Islamic. Fratele său, Foued, a fost unul dintre atacatorii de la sala de concerte Bataclan, Paris, unde au fost ucişi 90 de oameni. Bilanţul total al atentatelor comise la Paris în noiembrie 2015 este de 130 de morţi.

În timpul procesului, au fost prezentate drept probe convorbiri interceptate, fişiere preluate din calculatoarele şi telefoanele personale ale suspecţilor.

Karim Mohamed-Aggad a încercat să se distanţeze de fratele său, implicat în atentatele de la Paris, afirmând la un moment dat: "Îţi alegi prietenii, nu familia". Unii dintre acuzaţi au declarat anchetatorilor că aveau impresia că mergeau în Siria în misiuni umanitare, în vreme ce alţii ar fi afirmat că în timpul călătoriei lor urmau să lupte alături de forţele de ordine ale preşedintelui sirian Bashar al-Assad, nu să devină militanţi islamişti.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN