Atentate Paris. Prima imagine cu teroristul Salah Abdeslam în închisoare: e un prizonier "model"

Tuesday, 12 April 2016, 13:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Aflat din data de 19 martie în închisoarea de înaltă securitate din Bruges, suspectul-cheie al atentatelor de la Paris este supus unui regim strict de securitate. Potrivit unui gardian contactat de Het Nieuwsblad, un supraveghetor verifică celula în care se află teroristul de opt ori pe oră, iar lumina este stinsă.

O altă sursă a afirmat că Salah Abdeslam este un "prizonier model", "un băiat foarte bun", care are "o poftă de mâncare excelentă".

"Este un exemplu pentru mulţi alţi deţinuţi în ceea ce priveşte comportamentul. Nu avem nimic să-i reproşăm", a precizat aceasta, scrie Mediafax.

Yazid, fratele lui Salah Abdeslam a declarat luni dimineaţă pentru Europe 1 că teroristul "începe să îşi dea seama ce a făcut". Salah Abdeslam i-a mărturisit acestuia că s-a lăsat influenţat de fratele său Brahim, care s-a detonat la Paris. Brahim i-ar fi cerut să meargă să caute oameni în Ungaria şi Germania, fără a-i prezenta un motiv anume. Salah susţine că nu era la curent cu proiectul de atentat, până în ultima clipă. Acesta ar fi decis să nu se detoneze după ce a ajuns la stadionul Stade de France. Potrivit lui Yazid, Salah Abdeslam se roagă zilnic în celula sa. Teroristul i-a mărturisit fratelui său că vrea să fie transferat cât mai repede în Franţa.

Tatăl lui Salah Abdeslam a spus că speră că fiul său va vorbi în faţa instanţei. "Va fi judecat", "aşa este dreptatea", "cel care a făcut ceva rău, trebuie să plătească", a declarat el. "Sper că toată lumea va vorbi", a adăugat tatăl lui Abdeslam. Nu ştiu cum de copiii au intrat în asemenea escrocherii, "chiar nu înţeleg ce este în capul lor", a precizat acesta duminică.

Salah Abdeslam nu va fi "predat Franţei mai devreme de câteva săptămâni", a declarat recent avocatul, său Sven Mary. Aceasta trebuie audiat în cadrul unei anchete belgiene privind schimburile de focuri care au avut loc în cursul unei operaţiuni antiteroriste efectuate pe data de 15 martie, în cartierul Forest din Bruxelles.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA