Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atentate în Franța. Autorităţile belgiene au arestat 5 suspecți care ar avea legături cu atacurile

Sunday, 15 November 2015, 14:31 Sursă: REALITATEA.NET

”Ne putem gândi că este vorba despre o rețea”, a declarat Schepmans, fără a preciza dacă arestările au avut loc simultan cu cele anunțate deja sau ulterior. Parchetul federal, care a anunțat sâmbătă trei arestări la Molenbeek, nu a putut fi contactat imediat.

Ministrul belgian de interne, Jan Jambon, urmează să se întâlnească duminică, la Paris, de la ora locală 14.00, cu omologul său francez, Bernard Cazeneuve, pentru a discuta despre măsurile de securitate și de supraveghere a frontierelor între Franța și Belgia, instituite după atentatele de vineri, a relatat agenția Belga.

Arestările de la Molenbeek ”pot fi văzute în conexiune cu un automobil Polo închiriat în Belgia și găsit în fața (sălii de concerte) Bataclan”, unde cel puțin 89 de oameni au fost uciși vineri seară, a declarat ministrul belgian al justiției, Koen Geens, la televiziunea RTBF.

”Cel care a închiriat mașina era belgian. Îl cunoaștem prin intermediul fratelui său”, care era fișat de poliție, a indicat Geens.

La rândul său, procurorul Parisului, François Molins, a declarat că unul dintre autovehiculele folosite de atentatori era înmatriculat în Belgia și fusese închiriat de un francez cu reședința în Belgia.

Persoanele reținute urmau să fie audiate de un judecător de instrucție, care va decide asupra inculpării și menținerii lor în arest provizoriu.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN