Atentat terorist la Londra. Atacatorul a acţionat singur - TOTUL a durat doar 82 de secunde

Sunday, 26 March 2017, 11:50, Sursă: REALITATEA TV

Teroristul de la Londra a acţionat de unul singur, au concluzionat poliţiştii britanici. Aceştia continuă ancheta pentru a descoperi motivele atacului, în timp ce presa publică noi mărturii ale celor care au asistat la tragedie. Unul dintre ei a povestit că agresorul era determinat să ia viaţa poliţistului aflat în faţa Parlamentului.

Adaugă părerea ta

Ancheta de după atacul de la Londra nu a scos la iveală complici ai lui Khalid Masood, potrivit poliţiştilor. Aceştia investighează însă cazul mai departe, pentru a stabili dacă a fost o acţiune izolată, inspirată de propaganda teroristă, sau dacă alții l-au încurajat şi i-au dat instrucțiuni atacatorului.

De asemenea, poliţiştii au anunţat că filmul evenimentelor, din momentul în care agresorul a intrat cu maşina în pietonii de pe podul Westminster şi până la împuşcarea lui Masood, a durat doar 82 de secunde.

Un boxer britanic aflat în Parlament a povestit că teroristul părea cuprins de o furie criminală atunci când l-a atacat pe poliţistul aflat în faţa Parlamentului.

Boxerul Frazer Clarke: "L-a înjunghiat de mai multe ori. Nu voia să rănească pe nimeni, voia să îl ucidă pe ofiţer. Nu se poate descrie altfel, a fost un act sălbatic".

Boxerul britanic a povestit că, în momentele de nebunie ce au urmat, o singură persoană şi-a păstrat calmul, şi anume un poliţist care avea o armă de foc.

"S-a comportat ca un profesionist, a fost calm. A mers către atacator printre oamenii care fugeau. Atacatorul înainta cu braţele ridicate şi cu cuţite în mâini. Dacă nu ar fi scos pistolul ca să îl împuşte de două ori, ar fi murit sigur", a mai spus sportivul.

În urma atacului de miercuri, patru oameni şi-au pierdut vieţile, fără a-l pune la socoteală pe terorist, iar alţi 50 au fost răniţi.