Atacuri violente, bilanț negru: cel puțin 29 de oameni au murit, 200 au fost răniți

Saturday, 26 August 2017, 14:03 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Gurmeet Ram Rahim Singh, liderul unui grup de ajutorare socială și spirituală, a fost găsit vinovat de violarea a două adepte ale mișcării. Cazul datează din 2002, iar faptele s-ar fi petrecut în sediul central al mișcării Dera Sacha Sauda, în orașul Sirsa din nordul Indiei, scrie EVZ.ro.

Susținătorii acestuia au reacționat violent, atacând stații de cale ferată, benzinării și echipaje de televiziune în mai multe orașe aflate în nordul statelor Punjab și Haryana, imediat după anunțarea verdictului.

Cele 29 de persoane au fost ucise în orașul Panchkula, unde instanța a dat verdictul cu privire la Singh, a declarat comisarul adjunct de poliție Panchkula Ashok Kumar. Alte 200 de persoane au fost rănite.

Autoritățile au impus interdicția de circulație pe drumurile publice, pe timp de noapte, în trei regiuni din Punjab, care reprezintă bastionul grupării Dera Sacha Sauda.

Zeci de mii de adepți ai guru-ului Ram Rahim Singh au venit în Panchkula, unde agenția federală de investigații a înființat un tribunal special pentru a se pronunța asupra acuzației de violare a două adepte.

Autointitulatul guru Singh are foarte mulți susținători în statul Haryana din nordul Indiei , unde conduce o mișcare spirituală ce pretinde că are milioane de adepți în întreaga lume. 


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri