Atac terorist sângeros într-o biserică creștină din Africa: 6 morți, inclusiv preotul

Sunday, 12 May 2019, 18:11 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un atac armat asupra unei biserici din Dablo, Burkina Faso, s-a soldat cu uciderea a cel puțin șase persoane, anunță Radio France Internationale.

Atacatorii au deschis focul asupra credincioșilor în timpul slujbei, duminică dimineață, în localitatea Dablo, aflată la 90 de kilometri de Kaya, în Burkina Faso.

”Au început să tragă în vreme ce enoriașii fugeau”, a relatat primarul localității, citat de presa franceză. Cel puțin șase persoane, inclusiv preotul, au murit. 

Atacatorii au dat mai apoi foc bisericii, dar și altor clădiri din localitate. 

Potrivit primelor informații, atacul a fost organizat de un grup de 20-30 de oameni înarmați. Este al doilea atac asupra unei biserici creștine de la începutul acestei luni și al treilea în ultimele cinci săptămâni, potrivit BBC.

Zilele trecute, Parisul a anunțat că trupele speciale franceze au eliberat patru ostatici în urma unei operaţiuni desfăşurate în nordul statului african Burkina Faso, operaţiune în care doi soldaţi francezi şi-au pierdut viaţa şi care a fost întreprinsă în momentul în care exista un mare risc ca ostaticii să fie transferaţi de răpitori peste graniţă, în Mali, unei grupări jihadiste locale, relatează vineri agenţiile AFP şi dpa, citate de Agerpres.

A fost ''probabil ultima ocazie'' de a elibera ostaticii, doi turişti francezi, o americancă şi o sud-coreeană, a declarat Francois Lecointre, ofiţer francez.

O operaţiune iniţială începută pe 7 mai a permis localizarea precisă a răpitorilor în timp ce aceştia se îndreptau către frontiera cu statul Mali, unde ei intenţionau să predea ostaticii grupării jihadiste Katiba Macina.

Odată ce ar fi trecut frontiera, operaţiunea de salvare ar fi fost mult îngreunată, a explicat ofiţerul francez. Prin urmare, comandamentul militar francez şi preşedintele Emmanuel Macron au aprobat acţiunea.

Statele Unite au mulţumit Franţei pentru eliberarea ostaticei americane, într-un mesaj postat pe Twitter de responsabilul Departamentului de Stat pentru Africa, Tibor Nagy, care a transmis totodată condoleanţe familiilor soldaţilor francezi ucişi.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri