Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atac într-o bancă din Melbourne. Explozie puternică: zeci de răniți

Friday, 18 November 2016, 09:12 Sursă: REALITATEA.NET

Douăzeci și șapte de persoane au fost rănite, dintre care șase se află în stare gravă, în urma unei explozii provocate vineri de un tânăr de 21 de ani care și-a dat foc în incinta unui oficiu bancar din localitatea Springvale, situată la sud-vest de metropola australiană Melbourne, relatează AFP și DPA, citate de Agerpres.

Incidentul a avut loc într-o sucursală a Commonwealth Bank din Springvale.

'A avut un fel de accelerator într-un recipient, iar această substanță a fost cumva aprinsă. Bărbatul însuși a fost cuprins de foc în interiorul băncii', a declarat inspectorul de poliție Jacqui Poida, adăugând că o echipă specializată pentru incendii investighează acest caz.

Poliția australiană a estimat că este prematur să se pronunțe cu privire la un eventual act terorist în acest caz. Primele informații neoficiale neagă însă pista teroristă și sugerează mai degrabă unele nemulțumiri ale atacatorului, legate de lipsa unei locuințe.

Cele șase persoane grav rănite în acest caz, prezentând arsuri grave, sunt tratate la spitalul din Springvale. Ceilalți 21 de răniți, printre care un copil și un bărbat în vârstă de 80 de ani, au prezentat probleme de respirație minore.

Atacatorul nu a fugit de la fața locului și este una dintre persoanele rănite, tranposrate la spitalul Alfred.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN