Atac terorist cu bombe și arme automate la un hotel din Nairobi, Kenya: cel puțin 3 morți

Tuesday, 15 January 2019, 16:00, Sursă: REALITATEA.NET

Un atac cu bombe și arme automate s-a produs, marți, la un complex care adăpostește un hotel și clădiri de birouri în Nairobi, Kenya. Cel puțin trei persoane au murit. O organizaţie fundamentalistă a revendicat atacul.

UPDATE: Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate citate de agenţia de presă Bloomberg, cel puţin trei persoane au fost ucise, iar numeroase altele au fost rănite.

Cel puțin două explozii au zguduit capitala Kenyei, Nairobi, marți după-amiază, iar martorii aflați la fața locului au anunțat că mai mulți indivizi înarmați au intrat într-un complex care adăpostește un hotel și spații de birouri.

”Suntem sub atac” a anunțat o persoană aflată în hotelul DusitD2, potrivit Reuters.

Televiziunile locale au difuzat imagini care surprind un fum gros ieșind din zona hotelului. Mai multe mașini sunt în flăcări în parcarea complexului.

Numărul victimelor nu este deocamdată cunoscut, dar mai mulți răniți au fost deja evacuați. 

Atacul a fost deja revendicat de militanții al-Shabab, o organizație teroristă din Somalia, care nu au oferit însă detalii despre scopul acțiunii.

În 2013, militanții al-Shabab au ucis 67 de oameni într-un atac derulat timp de 80 de ore la centrul comercial Westgate din Nairobi.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage