Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, apel pentru un vot pro-european în Republica Moldova

Tuesday, 25 November 2014, 16:52 Sursă: REALITATEA.NET

"Asociația pentru Implementarea Democrației încurajează cetăţenii Republicii Moldova să îşi exercite dreptul fundamental de a vota în scrutinul ce se va desfăşura duminică, 30 noiembrie 2014, şi să voteze pentru valorile europene şi euroatlantice, pentru democraţie şi pentru continuarea şi susţinerea demersurilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi NATO.

Încurajăm totodată partidele politice din Republica Moldova care promovează valorile euroatlantice să facă faţă presiunilor externe şi să continue parcursul asumat prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Asociația pentru Implementarea Democrației face un apel către toţi politicienii din România, care se comportă ca şi cum s-ar afla în continuare în campanie electorală, să se preocupe de probleme cu adevărat importante pentru ţară şi, nu în ultimul rând, să se preocupe de soarta populaţiei din Republica Moldova, aceasta fiind importantă pentru România atât din perspectivă istorică, cât şi din considerente ce ţin de geopolitică şi de securitatea actuală.

Pentru România, continuarea reformelor începute la Chişinău reprezintă o problemă de securitate naţională, România având obligaţia de a oferi un climat de stabilitate în regiune şi de a oferi asistenţă şi îndrumare guvernelor democratice şi pro-euroatlantice ale Republicii Moldova în procesul de aderare la structurile euroatlantice. Astfel, Republica Moldova poate continua să fie un factor de echilibru în regiune sau, dimpotrivă, să fie un factor de destabilizare prin formarea unui guvern nedemocratic, anti-european, anti-occidental.

De asemenea, Asociația pentru Implementarea Democrației solicită tuturor instituţiilor şi persoanelor responsabile să asigure condițiile necesare pentru ca toţi cetăţenii moldoveni aflaţi pe teritoriul României să îşi poată exercita, duminică, 30 noiembrie 2014, dreptul fundamental de a vota", anunţă un comunicat al AID.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN