Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Arseni Iaţeniuk: "Nu va mai exista vreodată un zid al Berlinului în Europa"

Wednesday, 28 May 2014, 23:50 Sursă: Mediafax

"Zidul Berlinului a căzut şi nu va mai exista vreodată un zid al Berlinului în Europa", a declarat Arseni Iaţeniuk, într-o conferinţă de presă la care au mai participat cancelarul german Angela Merkel şi şefii de Guvern ai Republicii Moldova, Iurie Leancă, şi Georgiei, Irakli Garibaşvili.

Cei patru lideri urmau să ia cina împreună, miercuri seara.

"Odată cu alegerea noului preşedinte, obiectivul nostru este ca Ucraina să devină o ţară europeană", a continuat premierul ucrainean. "Poporul ucrainean aşteaptă de la noi schimbări", a adăugat el.

El a îndemnat toate statele, "în special pe cele din Consiliul de Securitate ONU", să-l recunoască pe noul "preşedinte ucrainean legitim ales", aşa cum au făcut deja ţările europene. De asemenea, el a invitat Rusia să îşi respecte angajamentele internaţionale cu privire la Ucraina.

Angela Merkel a exprimat îngrijorarea Berlinului în privinţa observatorilor OSCE dispăruţi în Ucraina. "În mod firesc, în acest moment suntem îngrijoraţi în privinţa observatorilor OSCE, dar vom face totul pentru ca ei să fie eliberaţi", a spus ea.

Pe de altă parte, cancelarul german a amintit faptul că Germania nu doreşte ca Ucraina să aibă de ales între un parteneriat cu Europa şi un altul cu Rusia şi a subliniat că dorinţa sa este ca dialogul cu Moscova să continue.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN