Armata rusă lansează noi manevre militare la frontiera cu Ucraina

Thursday, 24 April 2014, 17:08, Sursă: Mediafax

Armata rusă a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară a Kievului împotriva separatiştilor proruşi din estul ţării, a anunţat joi ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de AFP.

Adaugă părerea ta

"Exerciţii ale unităţilor districtelor militare din Sud şi Vest au început", a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţiile ruse, explicând că Rusia este "constrânsă să reacţioneze" faţă de evoluţia situaţiei din Ucraina.

Tot joi, preşedintele Vladimir Putin a trimis un avertisment dur Ucrainei. Actele Kievului în estul Ucrainei "vor avea consecinţe", a subliniat Putin, calificând recursul Guvernului la armată drept o "crimă gravă împotriva propriului popor", relatează AFP.

"Dacă regimul actual de la Kiev a început într-adevăr să folosească armata împotriva populaţiei în ţară, este o crimă gravă împotriva propriului popor", a declarat el.

"Este o operaţiune de reprimare care va avea consecinţe pentru oamenii care iau aceste decizii, în special pentru relaţiile interguvernamentale", a adăugat preşedintele rus, fără a face precizări cu privire la natura acestor consecinţe.

"Dacă autorităţile actuale de la Kiev au făcut acest lucru, atunci este vorba doar despre o juntă, un fel de bandă criminală", a afirmat el.

El s-a exprimat în timp ce armata rusă a lansat un asalt, joi, la Slaviansk, un bastion prorus din estul ţării, împotriva separatiştilor. "Până la cinci insurgenţi proruşi" au fost ucişi, iar un soldat ucrainean a fost rănit în cursul acestei operaţiuni.