Aproape 200 de morţi în Nepal şi India, afectate de inundaţii şi alunecări de teren

Tuesday, 19 August 2014, 08:29 Sursă: Mediafax

Nepalul este ţara cea mai afectată, înregistrând 105 decese, după ce ploile torenţiale au antrenat alunecări de teren şi inundaţii. Sute de sate au fost distruse în întregime, o adevărată "tragedie naţională", a deplâns premierul nepalez Sushil Koirala.

În timp ce 136 de persoane sunt date dispărute, autorităţile încearcă să evite o epidemie de holeră, după apariţia, în rândul unor supravieţuitori, a unor simptome ale acestei boli extrem de periculoase.

Guvernul a mobilizat peste 3.400 de persoane şi patru elicoptere pentru a salva persoanele care încă sunt blocate şi a distribui echipamente de urgenţă.

Districtele Surkhet, Bardiya şi Dang sunt cele mai afectate.

Această catastrofă intervine la două săptămâni după o alunecare de teren în nord-estul Nepalului provocată de ploile musonului care s-a soldat cu 156 de morţi.

În statul indian vecin Uttar Pradesh, inundaţiile au provocat moartea a 48 de persoane, în timp ce alte aproximativ 500.000 au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, a anunţat pentru AFP responsabilul de operaţiunile de salvare, KS Bhadoriya.

Ploile musonului şi alunecările de teren se soldează cu sute de morţi în fiecare an în Asia de Sud.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN