Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunțul uluitor al lui Kim Jong-un face înconjurul lumii

Wednesday, 19 September 2018, 08:44 Sursă: REALITATEA.NET

"A început o eră fără război ", a declarat preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, la conferinţa de presă comună alături de liderul nord-coreean Kim Jong Un care a avut loc la Phenian, miercuri.

"Astăzi, nordul şi sudul au decis să elimine toate ameninţările din întreeaga Peninsulă Coreană", a spus Moon.

Ca parte a acordului, Coreea de Nord s-a angajat să închidă definitiv motorul de testare şi lansare a rachetelor Dongchang, în prezenţa experţilor avizaţi", a declarat preşedintele sud-coreean.

Phenianul a fost, de asemenea, de acord să distrugă centrul de cercetare nucleară Yongbyon, considerat a fi utilizat pentru producerea de material fisionabil pentru arme nucleare, în cazul în care Statele Unite vor lua "măsurile corespunzătoare".

"Relaţia noastră va continua neschimbată şi sper că discuţia cu Coreea de Nord şi Statele Unite va începe încă o dată", a spus Moon.

"Ei şi-au arătat în permanenţă încrederea reciprocă şi sper că va exista un alt summit între cele două ţări cât mai curând posibil", a adăugat acesta.

Anunţul a avut loc în cea de-a doua zi a summitului de trei zile dintre cei doi lideri, la cea de-a treia reuniune din acest an.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN