Anunț de ultimă oră al SUA după racheta lansată de Coreea de Nord. Începe!

Saturday, 08 July 2017, 08:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Sistemul THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) este conceput pentru a intercepta şi distruge rachete balistice cu rază scurtă, medie şi intermediară de acţiune.

Agenţia de apărare antirachetă americană (MDA) a precizat că testul va fi efectuat la baza Kodiak din Alaska, "la începutul lunii iulie", fără să ofere mai multe detalii.

Sistemul "va detecta, urmări şi viza o ţintă cu o rachetă interceptoare THAAD", a explicat MDA într-un comunicat.

Dacă acest tip de test este planificat întotdeauna cu mai multe luni înainte, anunţul capăt o importanţă deosebită după primul tir reuşit marţi de Coreea de Nord cu o rachetă balistică intercontinentală capabilă să ajungă pe teritoriul american, în principal în Alaska, potrivit Pentagonului şi Naţiunilor Unite.

THAAD nu este însă conceput pentru a intercepta o rachetă balistică intercontinentală. Pentru aceasta, armata americană se bazează pe un alt sistem, GMD (Ground-based Defence Midcourse), instalat în Alaska şi California.

Statele Unite au început să amplaseze în acest an sistemul antirachetă THAAD în Coreea de Sud, provocând furia Beijingului care a cerut în mai suspendarea lui imediată şi a afirmat că îi prejudiciază propria forţă de descurajare.

Baterii de rachete THAAD sunt, de asemenea, instalate în insulele Guam şi Hawaii cu obiectivul de a putea intercepta o eventuală rachetă cu rază intermediară de acţiune lansată de Coreea de Nord.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri